Wednesday, August 28, 2013

Παραπληροφόρηση, μαλακίες τζιαι πυρώνω
Αλήθκεια, γιαξ. Τι εν τούτες οι καταστάσεις; Έσιετε μια φάουσα δημοσιογράφους μες την αίθουσα, τζι εν ευρέθηκεν ΕΝΑΣ να μεταφέρει τα γεγονότα όπως είχαν. Τζιαι μετά, ούλλοι θεωρούν ότι το τι έγινεν, εν τζιείνον που είπαν τα νέα. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αρνήθηκε στο Χριστόφια να καταθέσει τη δήλωσην του. Απλά είπαν του ότι πρέπει ΠΡΩΤΑ να απαντήσει στες ερωτήσεις προφορικά, όπως εκάμαν ούλλοι οι υπόλοιποι που εμαρτυρήσαν.

"-Όλες οι απαντήσεις είναι στη γραπτή μου δήλωση που θα καταθέσω.
 -Πώς ξέρετε τι θα σας ρωτήσουμε κ.Χριστόφια;
 -Ε, εσείς πώς ξέρετε τι γράφω στο γραπτό μου κ.Πική;"

(Χα! Κόφκει τζι εμέναν ο νους μου εν να εσκέφτετουν τζιείντην ώρα, περήφανος με το πόσο ετοιμόλογος εφάνηκεν.)

"Να μου δώσετε τες ερωτήσεις γραπτώς και θα σας τις απαντήσω γραπτώς εντός των ημερών."
Δις ις νοτ ε ττέικ χόουμ εξάμ μίστερ. Οι ερωτήσεις εν για σέναν, όι για τους κοψονούριες βοηθούς σου.

Όχι όμως, "εγώ δεν είμαι ο οποιοσδήποτε μάρτυρας." Είσαι κύριε, ναι! Ενώπιον της Επιτροπής είσαι κι εσύ πολίτης! Τον τίτλον του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας δυστυχώς εν μπορεί να σου τον αφαιρέσει κανένας, γιατί δυστυχώς μηχανές χρόνου εν έχουμεν κόμα. Τζιαι να υπήρχαν όμως, έτσι όπως μας έκαμες εν θα είχαμε λεφτά να αγοράσουμεν. Τζι αν εδανειζούμασταν τζι επιάνναμεν μιαν, ήταν να την πομπάρεις πάλε.

Τέλος πάντων. Το θέμαν εν ότι εν μου εμείναν μαλλιά τράβα τζιαι να τραβήσεις, στη λλίην ώρα που ήρτα να δω τη συνεδρίαν της Επιτροπής, κ.Χριστόφια. Αυτοπυροδοτηθήκαμε για χάρη σου, εβουττήσαμεν με την κκελλέ στην κρίση τζι εδώκαμεν πας τους βράχους. Τζιαι ατού ο Γαβρίλης.

Αγαπητέ τέως Πρόεδρε (όπως σου αρέσκει πολλά να σε φωνάζουν γιατί καρκαλιά σου τ'αυτούι σου τζιαι σιαίρεσαι), εν εμπορούσα να πιστέψω ότι ο οποιοσδήποτε που έσιει τα λογικά του (όσα τζι αν ένουν), μπορεί να περιφρονεί ΤΟΣΟΝ ΠΟΛΛΑ τους θεσμούς. Ακόμα τζι αν'ναίν παράνομη η Επιτροπή, εξακολουθείς να βρίσκεσαι ενώπιον της, τζιαι πρέπει να την σεβαστείς όσην ώραν είσαι μες την αίθουσαν. Απλά δεν είναι κοινωνικά σωστόν να διακόπτεις τον Πρόεδρον της Επιτροπής κάθε τρεις τζιαι λλίον. Τζι εν λλίον αντροπή να λαλείς πελλάρες τζιαι να κορτώννεις τζιόλας ως τζιειπάνω με έναν τουπέ 1000 καρδιναλίων.

Ας πάρουμεν όμως τα πράματα που την αρχή γιατί εν τζι εν μόνον πάνω σου το κρίμαν τούντου κλίματος.
- Τι λαλεί ο νόμος; Ποιος διορίζει Ερευνητικήν Επιτροπή; Το Υπουργικό Συμβούλιο. Εκτός που πότε; Εκτός αν εμπλέκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Τζιαι τι γίνεται σε τούντην περίπτωση; Την διορίζει ο Γενικός Εισαγγελέας. Τελεία.
- Εδιορίστηκεν Επιτροπή; Ναι. Που ποιον; Που το Υπουργικό Συμβούλιο. Εμπλέκονται ο Πρόεδρος ή μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου; Ναι. ΟΥΠΣ.

Μα γιατί;
Μετά από διαβούλευση με το Γενικόν Εισαγγελέα είπαν.
Ο νόμος τι λαλεί;
Ξεκάθαρα ότι αν εμπλέκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή Υπουργοί, πρέπει να διοριστεί από το Γενικό Εισαγγελέα. Η διαβούλευση ΕΝ ΚΑΝΕΙ.

Ποιος εμάσιετουν ούλλη μέρα να στήσουν Επιτροπή τζιαι να στήσουν Επιτροπή τζιαι να τον εξετάσουν τζιαι τζιείνον;
Ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ε καλό γιατί την εδιόρισεν το Υπουργικό Συμβούλιο;
ΕΝΙΞΕΡΩ!

Πώς γίνεται να μεν το επήραν χαπάριν πριν; Λαλείς να μεν ιξέραν; Μπορεί να μεν ήταν νομικοί ρε...
Εεεμμμ...
Άμπα τζι άλλαξεν ο νόμος τελευταίως τζι εξιάσαν το;
Ναι.
Εντάξει μπορεί να μεν το εκαταλάβαν καλό.
Εμμμ. Εν δικαστές με μια φάουσαν πείρα. Το νόμο θκιαβάζεις τον κάθε φορά (υποτίθεται).
Ε καλό ίνταλος γίνεται...;
ΕΝΙΞΕΡΩ!

Ε καλάν τζιαι ποιος το εκατάλαβεν;
Οι νομικοί συμβούλοι του Χριστόφια.
Α ναι; Μπράβο! Εκόψαν μέσα αλόπως τζι αναγκαστήκαν να σκεφτούν λλίον πέρα που τες κλασσικές μαλακίες που εν εδουλεύκαν πκιον.

Εντάξει, άιστον Χριστόφια. Με την Επιτροπή τι γίνεται; Τι θέματα ήταν να εξετάσει τάχα μου;
Τζιείνα που εν μες τους όρους εντολής της.
Δηλαδή τζιαι τη διαφυγή κεφαλαίων πριν το κούρεμα;
Ναι.
Ε καλό γιατί ελαλούσαν του Αναστασιάδη ενώ εμαρτυρούσεν ότι εν θα το εξετάσουν τούτον το θέμαν καθόλου;
ΕΝΙΞΕΡΩ.

Τζιαι ήταν να εξετάσουν τζιαι το γιατί εκατάρρευσεν το σύστημα;
Ε ναι.
Μα δηλαδή για ούλλες τες τράπεζες που μπορεί να εμπλέκονται;
Ναι.
Δηλαδή τζιαι το Συνεργατισμόν.
Όι.
Τι εννοείς; Γιατί όι;
ΕΝΙΞΕΡΩ.


Όταν σε μιαν υπόθεση εμπλέκονται πρώην και νυν Διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας, Υπουργοί, πρώην και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι που τάχα εν τζιειπάνω, τζιαι κριτές εν μεγάλα ονόματα κυπριακού δικαίου τζιαι αυθεντίες κυπριακού και διεθνούς δικαίου, περιμένεις να εν η πιο μεγάλη εγγύηση για σωστές δουλείες. Κάμνουν όμως τελικά μιαν επιτροπήν που εν'ναιν καν νόμιμη (δηλαδή εν παράνομη), τζιαι κανένας εν το παίρνει χαπάριν ώσπου να χρειαστεί τζιείνοι που μουγιάζουνται παραπάνω να σκεφτούν τζιαι να ποσφίξουν τον νουν τους να εύρουν επιχειρήματα για να σώσουν τον πελάτην τους.


Τζι εκτός που τούτα ούλλα, εν τζιαι πυρά.

Ούφφου.


LnJos